NIEUWS

====================

====================

Buitenkraan

Bij het klushok kun je het hele jaar door terecht voor water mocht je problemen hebben met de watertoevoer op je eigen tuin.

Eerste hulp bij hartproblemen

Dankzij het doorzettingsvermogen van EHBO'ers Silvana en Ruud beschikt nu ook Ons Lustoord over een Automatische Externe Defibrillator, of wel AED.
Jaarlijks vinden er zo'n 7.500 reanimaties plaats buiten het ziekenhuis. In driekwart van de gevallen beginnen omstanders met reanimeren totdat de ambulance is gearriveerd. Dit verdubbelt de overlevingskans! De AED is een draagbaar apparaat dat een schok kan toedienen bij een hartstilstand, waardoor het hartritme weer hersteld kan worden.

Aan het begin van het nieuwe tuinseizoen zal door een deskundige uitleg gegeven worden over de werking van het apparaat. Hij geeft uitleg aan groepen van 15 personen. Onze huidige EHBO'ers zijn (natuurlijk) al vertrouwd met de werking ervan; tuinders kunnen zich tegen die tijd opgeven bij het bestuur. De AED hangt bij de ingang van het clubhuis.

====================

• De Gardenshop is vanaf 2 maart elke zaterdag open van 10–13 uur
Vanaf 1 juli kun je alleen nog pinnen!!
• Volop vaste planten te koop bij de gardenshop
Hardhouten toogschutting

Zolang de voorraad strekt!

1.80 X 1.80 mtr.
Van € 175 naar € 75!

In de Gardenshop.

====================

====================

De groene kern

Op 15 februari vond de presentatie plaats van het verslag van het co-creatieproces De Groene Kern aan de gemeente Amsterdam. Je kunt het indrukwekkende verslag hier inzien (pdf). 

• Openingstijden grofvuil: 30 maart t/m 28 september; elke zaterdag van 9.30–11 uur
• Zitting Bouwcommissie: elke eerste woensdag van de maand, tussen 19 en 20 uur in de commissiekamer.
Loes en Piet: 'Vergeet het niet, we staan weer (elke woensdagmiddag) van 14–15 uur bij het groenafval!'